Filmbranchens mentorprogram

Mentorprogrammet er rettet mod talenter med multikulturelle rødder eller anden etnisk baggrund end dansk, som på den baggrund har oplevet udfordringer med at udvikle en karriere i den danske filmbranche. Alle filmbranchens faggrupper bag kameraet kan være med i mentorprogrammet både som mentorer og som mentees.

Vil du have en mentor, som du kan sparre med om dine udfordringer i filmbranchen? Eller vil du selv gerne vil bidrage til at udvikle nye talenter ved at stille dine egne erfaringer til rådighed som mentor?

Så meld dig til Filmbranchens Mentorprogram som enten mentee eller mentor.

Producentforeningen og Perspectiv arbejder sammen om Filmbranchens Mentorprogram, som arbejder for at øge mangfoldigheden i filmbranchen og at fastholde unge og nye talenter i branchen ved at matche nytilkomne med mere erfarne kræfter.

Deadline for tilmelding til næste forløb er 1. oktober 2020.

Læs mere om mentorprogrammet her: Organisation - Hvem kan være med - Datoer for afvikling af programmet

Mentorprogrammet er en del af filmbranchens mangfoldighedsindsats.


Siden Filmbranchens første mentorprogram løb af stablen i 2018 har 33 mentees fået tilbudt mentorforløb med dygtige frivillige mentorer fra Filmbranchen.
Mentees har været bl.a. været producere, klippere, manusforfattere, fotografer, instruktører. Nogle er kommet til Danmark, som voksne filmarbejdere fra. f.eks. Afghanistan, Holland, Italien, Mexico, Ungarn, USA eller Brasilien. Nogle mentees er kommet til Danmark som flygtningebørn og atter andre er børn af forældre med anden etnisk herkomst. For alle mentees gælder, at de dybt engagerede er i gang med at skabe sig en karriere indenfor dansk film.
Mentorerne kommer fra hele filmbranchen og har været mellem 5 og 40 år i branchen. Nogle mentorer har deres egne produktionsselskaber, nogle er ansat i et produktionsselskab. Nogle er erfarne freelance instruktører, producere eller fotografer.
Alle mentorer vælger frivilligt og gratis at dele deres erfaringer med mentees.